Klinkers en tegels

Ook voor het leggen van klinkers en terrastegels kan je bij ons terecht. Wij hebben ervaring met veel verschillende soorten klinkers, kasseien en tegels. We verzorgen het hele project, van de graafwerken tot de eindafwerking.

Oprit aanleggen

Een oprit moet het gewicht van één of meerdere auto’s dragen. Daarom is er een stevige ondergrond nodig en niet alle steensoorten kunnen gebruikt worden. Plaatsen van dunne grote terrastegels is niet mogelijk, deze hebben onvoldoende draagkracht. Meestal worden er klinkers of kasseien gebruikt.

Een goed ecologisch alternatief is het gebruik van grasdallen of waterdoorlatende klinkers. Die laten het water door naar de bodem, en zorgen voor een groenere oprit.

Terras aanleggen

Een terras moet minder gewicht dragen dan een oprit. Er zijn dus meer mogelijkheden zoals klinkers en dunnere tegels. Zelfs grote tegels van bijvoorbeeld 120cm op 120cm, zolang de fundering stevig genoeg is. 

We werken met oog voor detail, zodat jij kan genieten van een mooi en strak terras. We voorzien de graafwerken voor een stevige ondergrond, en leggen de klinkers of tegels mooi egaal. Ook eventuele voorbereidingswerken kunnen wij verzorgen, zoals het verwijderen en afvoeren van oude klinkers of aanplanting, aanpassing van riolering, enzovoort.

Tuinpad aanleggen

Voor een tuinpad zijn er veel opties. Je kan kiezen voor verschillende vormen van bestrating zoals klinkers, siergrind, kasseien, tegels, grasdallen, enzovoort. Afhankelijk van de gekozen bestrating en de ondergrond is het soms ook aangewezen om boordstenen te plaatsen.

Wij kunnen je helpen met een tuinpad dat volledig aansluit op jouw wensen.

Interesse?

Zoek je een tuinaannemer in de Kempen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vanuit onze uitvalsbasis in Arendonk bedienen wij de ganse regio: Retie, Turnhout, Ravels, Dessel, …